Reconditionering

Binnen Janus Vaten hechten we veel waarde aan reconditionering. Als bedrijf in de industriële verpakkingen branche willen we zo zuinig mogelijk omgaan met de beschikbare grondstoffen. Reconditionering speelt daar een grote rol in. Het hergebruiken van verpakkingen is noodzakelijk om zo min mogelijk grondstoffen te verbruiken.

Het belang van reconditionering

Reconditionering is een onmisbare stap om onze ecologische voetafdruk te reduceren. Het hergebruiken van één vat in plaats van het produceren van een nieuw vat scheelt ongeveer 30kg in CO2-besparing. Dat staat gelijk aan ongeveer 250 kilometer rijden met een personenauto. Per jaar besparen we zo 25,9 miljoen kg CO2 per jaar.

Het totaalconcept

Bij Janus Vaten werken we met een totaalconcept. Zoals al eerder benoemd streven we er naar om onze ecologische voerafdruk te reduceren. Dit doen wij aan de hand van ons unieke totaalconcept. Reconditonering is één van de 3 pilaren waar het totaalconcept om draait. Het totaalconcept bestaat uit productie, reconditionering en recycling.

Uiteraard begint de lifecycle bij de productie. Het team van Janus Vaten is betrokken bij het ontwerpen, testen, optimaliseren en het produceren van de industriële verpakkingen. Bij de reconditionering worden de vaten met bewezen technieken en speciale machines bewerkt tot gereconditioneerde vaten van hoge kwaliteit. Tenslotte worden aan het einde van de lifecycle zowel de stalen als de kunststof vaten gerecycled.

Duurzaamheid

Als bedrijf in de industriële verpakkingen branche zijn we altijd bezig met duurzaamheid. We blijven manieren bedenken om onze ecologische voetafdruk te beperken. Naast ons totaalconcept proberen we ook ons energieverbruik naar beneden te krijgen. Om onze ecologische voetprint verder te reduceren voorzien we onze productieprocessen van groene stroom door middel van zonnepanelen. Ontdek wat wij nog meer doen aan duurzaamheid.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over reconditionering? Of zoekt u een partij die gespecialiseerd is in industriële verpakkingen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee. U kunt ons bereiken via info@janusvaten.nl of telefonisch op +31 (0) 162-450915.