Janus Vaten levert een totaalconcept voor industriële verpakkingen. Dit betekent een volledige lifecycle van alle producten. Van productie tot recycling. Wij leggen het graag aan u uit. Wilt u meer informatie over wat wij kunnen betekenen voor uw industriële verpakkingen? Neem gerust contact met ons op. Janus Vaten helpt u graag verder.

Productie van metalen of kunststof vaten

Productie

Om de lifecycle van een industriële verpakking te optimaliseren is het team van Janus Vaten betrokken bij het ontwerpen, testen, optimaliseren en het uiteindelijk produceren van industriële stalen verpakkingen. Dagelijks rollen er honderden nieuwe stalen of kunststof vaten van de band. Leverbaar in diverse maten en afgestemd op klant specifieke wensen.

Reconditionering

Met z’n allen staan we voor de missie om zuinig om te gaan met grondstoffen. Hergebruik van industriële verpakkingen is daarom belangrijk én noodzakelijk. We beschikken over bewezen technieken en speciale machines voor de levering van kwalitatief hoogwaardige gereconditioneerde vaten. Janus Vaten heeft een aparte afdeling (FSSC 22000-gecertificeerd) voor het reconditioneren van stalen vaten voor de vruchtensapindustrie.

gereconditioneerde verpakkingen
metaal recycling

Recycling

Om de cirkel rond te maken, zouden verpakkingen aan het einde van de lifecycle duurzaam gerecycled moeten worden om van de grondstoffen weer nieuwe industriële verpakkingen te maken. Dit gaat op voor zowel stalen als kunststofverpakkingen. In een tijd van toenemende discussies over kunststofafval is het idee ontwikkeld om hoogwaardige kunststof verpakkingen te produceren van post consumer resin (PCR). Een mooie ontwikkeling die bijdraagt aan het terugbrengen van o.a. CO2-emissie.

CustomisedActivities

Logistieke oplossingen op maat

Omdat Janus Vaten zowel het transport als de productie en opslag in eigen hand heeft, is het in staat flexibel, creatief en snel te opereren en sluitend maatwerk te leveren. Ervaar zelf het totaalconcept voor industriële verpakkingen en neem contact op met onze specialisten.

Neem contact op
  • Snel en efficient
  • Flexibel
  • Eigen logistiek centrum

Verpakkingsadvies

Met meer dan 150 jaar ervaring is Janus Vaten in staat om een goed verpakkingsadvies te geven voor zowel nieuwe als gereconditioneerde verpakkingen.

Warehousing

Janus Vaten beschikt over een eigen opslag van 10.000m2 waardoor wij zeer flexibel en snel uw verpakking(en) kunnen leveren.