Wat/Wie is Janus Vaten?

Janus Vaten is al vijf generaties lang een succesvol familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de volledige lifecycle van industriële verpakkingen. In deze levenscyclus zijn we verantwoordelijk voor de productie, reconditionering en recycling van de vaten en IBC’s. Alle verpakkingen zijn dusdanig opnieuw ontworpen dat deze op kwalitatief hoogwaardig niveau opnieuw gebruikt en uiteindelijk duurzaam gerecycled kunnen worden. Samen met haar partners optimaliseer Janus Vaten dit proces continu.

Waaruit bestaat het totaalconcept van Janus Vaten?

Het totaalconcept van Janus Vaten bestaat uit de productie, reconditionering en recycling van industriële verpakkingen. Zowel de productie als transport heeft Janus Vaten in eigen hand. Bovendien beschikt Janus Vaten over een eigen opslag waardoor wij flexibel en snel uw verpakkingen kunnen leveren.

Wat doet Janus Vaten voor de duurzaamheid van hun producten?

Janus Vaten streeft naar duurzaamheid van haar processen, producten én van haar relaties. Wij vinden de recycling en hergebruik van de industriële verpakkingen belangrijk. Daarnaast is één van de uitdagingen alle processen uit te voeren met een zo laag mogelijk energieverbruik, een minimale hoeveelheid restafval, en zo min mogelijk lucht- en wateremissies. Om de carbon footprint nog verder te reduceren voorzien we onze productieprocessen van groene stroom door middel van zonnepanelen. Wij houden ons daarnaast ook bezig met optimale metaal en kunststof recycling. Ben jij benieuwd naar de ecologische voetafdruk van uw vaten en hoeveel u hierop kunt besparen? Vul de CO2 calculator in en ontdek het zelf.

Wat is reconditionering?

Reconditionering is het zorgen voor de hergebruik van producten. Janus Vaten beschikt over de nieuwste technieken waarmee de industriële verpakkingen grondig en chemisch worden schoongemaakt, gerepareerd en geassembleerd worden. Dankzij reconditionering kunnen de metalen vaten weer opnieuw gebruikt worden.

Wat is een IBC?

Een IBC container is een industriële verpakking die meestal bestaat uit een kunststof tank met daaromheen een stalen frame. De IBC’s bij Janus Vaten bestaan uit gegalvaniseerd staal en de binnentank is gemaakt van HDPE. Bovendien zijn de IBC’s FSSC22000 gecertificeerd. Naast grote hoeveelheden vloeistoffen kun je ook gevaarlijke stoffen vervoeren dankzij deze kunststof tanks. Wat ook jouw situatie is, de IBC’s van Janus Vaten bieden altijd een oplossing op maat. 

Wat is een stalen vloeistofvat?

Een stalen vloeistof vat wordt ook wel bondelvat genoemd. De vaten zijn niet voorzien van een deksel, maar bevatten twee doppen. Via deze doppen kan vloeistof bij- of afgevuld worden. Dit soort vaten zijn uitermate geschikt als drijver, ballast of logischerwijs voor de opslag van verschillende vloeistoffen. Lees meer over onze stalen vloeistofvat.

Wat is een stalen dekselvat?

Een stalen dekselvat is een metalen vat met een afneembare deksel. De diverse stalen dekselvaten worden voornamelijk gebruikt voor opslag en transport van chemische en olie producten. Lees meer over onze stalen dekselvaten

Wat is een kunststof vloeistofvat?

Een kunststof vloeistofvat worden net als de stalen variant bondelvat genoemd. De vaten hebben twee doppen aan de bovenzijde zitten. Hiermee kunnen de vloeistoffen bij- of afgevuld worden. Dit soort vaten zijn uitermate geschikt als drijver, ballast of logischerwijs voor de opslag van verschillende vloeistoffen. Lees meer over de kunststof vloeistofvaten.

Wat is een kunststof dekselvat?

Een kunststof dekselvat is een plastic vat met een afneembare deksel. Dit kan een klemdekselvat of schroefdekselvat zijn. Het maakt niet uit wat u kiest, beide dekselvaten zijn multifunctioneel en breed inzetbaar. De vaten worden gebruikt voor de opslag van grondstoffen, levensmiddelen of andere vaste stoffen. Lees meer over de kunststof dekselvaten.

Wat is een gelithografeerde vat?

Een gelithografeerde vat is een metalen of kunststof vat dat voornamelijk wordt gebruikt als prachtig marketinginstrument of industriële verpakking. Deze reclame vaten worden uitgevoerd in full colour design wat de uitstraling van het merk versterkt. Tegelijkertijd kunt u de vaten gebruiken voor de opslag van verschillende vloeistoffen of andere stoffen. Lees meer over de gelithografeerde vaten.

Wat is een bergingsvat?

De bergingsvaten zijn de beste oplossing voor een snelle opslag en transport van verschillende vloeistoffen of andere vaste stoffen. Wij leveren ze direct uit onze eigen voorraad. De stalen of kunststof bergingsvaten zijn bestendig tegen diverse chemicaliën en zijn lekvrij. De vaten zijn voorzien van een deksel welke u eenvoudig kunt vastzetten. Lees meer over de bergingsvaten.

Voor welke toepassing levert Janus Vaten de verschillende vaten?

Wij leveren voor verschillende toepassingen de juiste metalen of kunststof vaten. Dan kunt u denken aan het vervoeren van gevaarlijke stoffen en het opslaan van vaste stoffen of vloeistoffen. Bovendien helpen wij graag bij het ophalen van lege verpakkingen. Wij hebben diverse klanten in meerdere branches waar wij onze dienst aan leveren.

Hoe ziet de levenscyclus van een industriële verpakking eruit?

In de eerste fase worden de verschillende industriële verpakkingen geproduceerd. Vervolgens worden de industriële verpakkingen geleverd bij de klant. Na gebruik halen wij de vaten graag weer op. Door bewezen technieken zijn wij instaat om hergebruik van de vaten te realiseren. Op het einde van de cyclus worden de vaten gerecycled om van de grondstoffen weer nieuwe industriële verpakkingen te maken.

Wat moet ik doen met mijn lege vaten?

Via een recollect systeem kunnen wij uw gebruikte verpakkingen ophalen. U kunt hierbij denken aan: jerrycans, kunststof vatenmetalen vaten en IBC’s (Intermediate Bulk Containers). Een groot deel van uw gebruikte verpakkingen kan na reconditionering opnieuw worden ingezet. Door het hergebruiken van verpakkingen leveren we een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-gebruik.

Hoeveel kan ik besparen op mijn CO2 uitstoot?

Wat is de ecologische voetafdruk van uw vaten? Wij rekenen het voor u uit met deze CO2 calculator. Met behulp van reconditionering van uw vaten kunt u de CO2 uitstoot van uw onderneming verlagen. Door bewustwording van de huidige CO2 uitstoot en de mogelijkheden om dit te verminderen, kunnen we samen een verschil maken. Vul de berekening in op onze site.